donderdag 9 mei 2013

Leve de koning!Om onze vakantie toch ook een beetje inhoud te geven zijn we begonnen met een koningsproject. Natuurlijk hebben we de troonswisseling op tv gevolgd en hebben we er met elkaar over gepraat en nagedacht, toch leek het me leuk er nog even extra bij stil te staan. Ik werd getipt op een leuk boekje van Arend van Dam, Leve de koning.
In dit boekje staan verhalen over prinsen en prisessen Van Oranje en over de troonswisselingen die ons land de afgelopen eeuwen heeft meegemaakt. Het boekje is een leuke aanvulling op de serie boeken die Arend van Dam al eerder schreef. Er staan ook verwijzingen in zodat je nog meer verhalen kunt lezen of voorlezen uit de andere delen. Achterin het boekje staat een heuse stamboom van de familie Van Oranje. Wij hebben die stamboom zelf in een wat groter formaat nagemaakt en gebruiken deze als kapstok voor tekeningen en knustels. Zodra we over een bepaalde prins of koning iets gelezen hebben plakken de kinderen hun tekening bij het juiste blad of kleuren ze een blaadje in. 
We zijn er nog niet mee klaar, het boekje is nog niet uit en de stamboom nog niet volledig ingekleurd. De kinderen zijn nu uit logeren dus volgende week pakken we het project verder op.