donderdag 8 maart 2012

Karel de Grote

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.We zijn momenteel voor geschiedenis bezig met de vroege middeleeuwen. We hebben al heel wat gelezen over het einde van de Romeinse tijd en de overgang naar de tijd van ridders en kastelen. We hebben het gehad over de grote volksverhuizingen, over de Vandalen, de Franken, de opkomst van het Christendom, de zendelingen en vervolging daarvan en nu zijn we aanbeland bij Karel de Grote.

Natuurlijk kenden we Karel de Grote al lang. Vooral Ot was erg onder de indruk van deze vorst die zonder dat hij kon lezen en schrijven het presteerde een groot machthebber te worden, dat idee sprak hem erg aan. Deze week was het tijd voor wat meer verdieping, vandaag stond geschiedenis op de planning en zouden we de boeken openslaan bij de 8e eeuw, de eeuw dat Karel 'Groot' werd. Helaas liep het allemaal wat anders dan gepland en schoot de geschiedenisles er bij in.

Moe thuis gekomen na de zwemlessen keken de kinderen klokhuis nog even terug en wat kregen ze te zien: een canon filmpje over Karel de Grote.

Toch nog een geschiedenis les...

Leuke tip: Psammos.nl
Wij gebruiken deze site om ons tijdlijnboek in te vullen. De informatie is heel duidelijk en overzichtelijk per onderwerp en er zitten plaatjes bij die we in het tijdlijnboek plakken en dan voorzien van eigen commentaar.