woensdag 11 juli 2012

VakantiepaspoortIn Rotterdam krijgen bijna alle schoolkinderen een vakantiepaspoort. Omdat wij als thuisonderwijzers nooit iets krijgen kochten wij er drie in de Bibliotheek. Het kost €2,50 maar dat haal ze er zo uit. Er worden allerlei leuke uitstapjes aangeboden met korting en soms zelfs gratis. We hebben ons eerste uitstapje al gedaan, het Maritiem museum (gratis toegang, kind en begeleider + een speurtocht door de Buffel)

Het was leuk! Professor plons is in een heel nieuw jasje gestoken. Best even wennen maar als je er doorheen kunt kijken dan zie je dat het wel heel erg is opgeknapt. De kinderen vonden het plein buiten vooral erg veel leuker geworden. Binnen misten ze het ballenbad, maar zelf kan ik me goed voorstellen dat ze die eruit hebben gehaald. Even wennen dus. De echte zeilboot was geweldig leuk.
Plons was een tijd een favoriete ontmoetingsplek voor thuisonderwijzers, de laatste tijd werd dat wel wat minder maar ik denk dat we het komende schooljaar wel weer vaak te vinden zullen zijn in het museum.

Nu is er bovendien een leuke piraten tentoonstelling in het museum en je krijgt een gratis speurtocht met je paspoort. Doen dus!