dinsdag 15 april 2014

Wollen eieren


Noortje wilde weer eens een wollen ballon maken met lijm. Eerder maakten we op die manier een lampje voor in haar kamer. Nu wilde ze heel graag weer eens zo'n ballonnetje maken. Ik was op pinterest een plaatje tegengekomen van wollen paaseieren gemaakt met waterballonnen, dat leek me een goed idee. Vandaag zijn we aan de slag gegaan. In de kamer heb ik een paar waslijntjes gemaakt met daaraan de ballonnetjes en een heleboel draadjes. Op tafel een diep bord met behangerslijm waar de kinderen met de handen lijm uit konden scheppen. Een lekker vies klusje.

De ballonnen hangen te drogen, pas als ze helemaal droog zijn en de draden hard halen we de ballonnen eruit. Voor nu de foto's van het werkproces, binnenkort het uiteindelijke resultaat.

Update: 17 april. De ballonnen zijn droog en hard geworden. Het was bij sommige vrij lastig de ballonnen er goed uit te halen omdat ze bleven kleven aan de draden. Het makkelijkst ging het door het tuitje vast te houden en onder in de ballon een gat te prikken en dan heel rustig met een dun voorwerp (potlood) de ballon los te drukken terwijl je rustig aan het tuigje trekt.